{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlak Robert Andrejaš već 35 godina fotografira Šibenik

11.4.2013. u 22:05
0
0
Tuzlak Robert Andrejaš već 35 godina fotografira Šibenik
0
Kandidat za majstora umjetničke fotografije, Tuzlak Robert Andrejaš, izložbom “Portret grada Šibenika” obilježio je vrijedan jubilej - 35 godina umjetničkog rada.
Izložba je otvorena večeras u Međunarodnoj galeriji portreta, a ljubitelji fotografije moći će je pogledati do 25. aprila.

Izložba je nastala u proteklih 35 godina koliko je Andrejaš portretirao grad Šibenik. Riječ je o 217 fotografija koje su podijeljene u 55 prozora s pogledom na Šibenik. Također, Andrejašova izložba je najveća izložba umjetničke fotografije Šibenika.

Robert Andrejaš je razvio vlastiti stil snimajući vedute ovog hrvatskog grada, njegovu arhitekturu i neobične vinjete svakodnevice. Koristio se samo crno-bijelom fotografijom koja je umjetnički najzahtjevnija i potpuno je odbacio savremenu tehnologiju za naknadnu obradu fotografija.

Recenzenti izložbe su Zdenka Bilušić, Srđan Vukadinović i Zlatko Dukić. U muzičkom dijelu programa nastupio je gitarist Sanel Redžić i pijanistica Zrinka Andrejaš, dok je glumac Irfan Kasumović recitovao stihove Hanibala Lucića.

Inače, Robert Andrejaš je diplomirani producent i kandidat za majstora umjetničke fotografije. Zaposlen je na RTV TK i angažovan kao asistent na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Učestvovao je na oko 70 izložbi širom svijeta, a večerašnja izložba u Međunarodnoj galeriji portreta je njegova peta samostalna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: