Kultura
0

Tuzla: U Teatru Kabare predstava za djecu "Klovnijada"

FENA
U produkciji Teatara Kabare Tuzla (TKT) u nedjelju, 10. februara, u Tuzli će premijerno biti izvedena predstava za djecu "Klovnijada", u režiji Željke Kičić.

Predstava "Klovnijada" namijenjena je djeci do četvrtog razreda osnovne škole, a igraju Emir Sulejmanović, Željka Kičić i Haris Šertovićem koji su studenti treće godine na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli u klasi profesorice Selme Alispahić.

Predstava je nastala spontano, spletom veselih okolnosti i želje za igrom na drugačiji i šareniji način koji će se dopasti i zabaviti najiskreniji dio publike - djecu.

Sulejmanović je Feni kazao da je "priča te predstave sasvim jasna i pitkog je sadržaja". Ona govori o tri razigrana bića, tri vesela klauna koji su se odlučili igrati i tako uljepšati svoj i svijet ostale djece.

"U toj njihovoj želji za igrom, pobijedi ono dječije u njima. Poruka predstave je da se neke stvari u životu ipak mogu pogledati i s druge ljepše strane". kaže on.

Sulejmanović za predstavu "Klonvijada" kaže da scenografski i kostimografski nije zahtjevna, a glumci se lako mogu prilagoditi bilo kojem prostoru. Stoga s tom predstavom namjeravaju nastupiti u Tuzlanskom kantonu pa i šire.

Premijera predstave "Klovnijada" bit će održana u nedjelju u 18 sati u Teatru Kabare Tuzla.

U povodu 27. marta - rođendana Teatra Kabare Tuzla i Svjetskog dana pozorišta, Teatar Kabare Tuzla (TKT) organizirat će i ove godine TKT Fest gdje ugosti poznata glumačka imena i pozorišne kuće iz regiona.