Kultura
0

Tuzla i Cum grano salis na sarajevskom Sajmu knjige

Sarajevo-x.com
Na 20. Međunarodnom sajmu knjiga i učila Sarajevo 2008. općina Tuzla, kao utemeljitelj i organizator Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis Tuzla, pred prepunom dvoranom Bosanske kuće, promovirala je tuzlanske književne susrete, kao najvažniju reviju romana na Balkanu.

Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla, kao izvršni producent susreta Cum grano salis i BMG Bosanska medijska grupa – oficijelna PR agencija Cum grano salis izvrsnom promocijom ušli su u najuži izbor za dobijanje prve nagrade za originalnost i kvalitet promocije.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazavši kako su Tuzlaci, ali i Bosanci i Hercegovci ponosni na književne susrete i nagradu Meša Selimović, koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Tokom trajanja Sajma knjige na specijalno opremljenom štandu posjetiocima će biti podijeljeno nekoliko hiljada primjeraka propagandnih materijala o Tuzli i Književnim susretima.

Na izložbi knjiga koja je postavljena na štandu Narodne i univerzitetske biblioteke izložen je veliki broj naslova autora i izdavača iz Tuzle, a ljubiteljima knjige predstavljeni su i autori koji su ponijeli nagrade ili su bili u užem izboru za dobijanje nagrade Meša Selimović, najznačajnije nagrade za roman na južnoslavenskom govornom području. Posjetioci će moći vidjeti ova izdanja do ponedjeljka 28. aprila 2008. godine.