{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla i Cum grano salis na sarajevskom Sajmu knjige

S
25.4.2008. u 11:29
0
0
Tuzla i Cum grano salis na sarajevskom Sajmu knjige
0
Tuzla i Cum grano salis na sarajevskom Sajmu knjige
Na 20. Međunarodnom sajmu knjiga i učila Sarajevo 2008. općina Tuzla, kao utemeljitelj i organizator Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis Tuzla, pred prepunom dvoranom Bosanske kuće, promovirala je tuzlanske književne susrete, kao najvažniju reviju romana na Balkanu.
Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla, kao izvršni producent susreta Cum grano salis i BMG Bosanska medijska grupa – oficijelna PR agencija Cum grano salis izvrsnom promocijom ušli su u najuži izbor za dobijanje prve nagrade za originalnost i kvalitet promocije.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazavši kako su Tuzlaci, ali i Bosanci i Hercegovci ponosni na književne susrete i nagradu Meša Selimović, koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Tokom trajanja Sajma knjige na specijalno opremljenom štandu posjetiocima će biti podijeljeno nekoliko hiljada primjeraka propagandnih materijala o Tuzli i Književnim susretima.

Na izložbi knjiga koja je postavljena na štandu Narodne i univerzitetske biblioteke izložen je veliki broj naslova autora i izdavača iz Tuzle, a ljubiteljima knjige predstavljeni su i autori koji su ponijeli nagrade ili su bili u užem izboru za dobijanje nagrade Meša Selimović, najznačajnije nagrade za roman na južnoslavenskom govornom području. Posjetioci će moći vidjeti ova izdanja do ponedjeljka 28. aprila 2008. godine.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: