{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla domaćin festivala "Ljepota različitosti"

F
4.10.2011. u 13:50
0
0
Tuzla domaćin festivala "Ljepota različitosti"
0
Tuzla domaćin festivala "Ljepota različitosti"
Tuzla
Tuzla će od 7. do 9. oktobra biti domaćin Prvog festivala omladinskog stvaralaštva pod nazivom "Ljepota različitosti".
Festival organizira Bosnska medijska grupa u suradnji sa Švicarskom agencijom za razvoj i saradnju u BiH, a uz podršku omladinskih organizacija kako iz Tuzle tako i iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na Festivalu, koji će trajati tri dana, održat će se niz edukativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja.

"Kao organizatori Festivala nastojali smo da se postavimo kao servis omladinskim organizacijama i na taj način okupimo mlade Bosne i Hercegovine oko zajedničkog projekta, s ciljem razvijanja pozitivnog ozračja, međusobnog uvažavanja i stvaranja društvene odgovornosti.

Naša kuća temelji svoje djelovanje na kreativnosti naših uposlenika i organizacijom Festivala želimo potaći kreativnost kod mladih i pokazati im da u ovoj zemlji mogu svojim znanjem i učenjem osigurati siguran i lijep život.

Festival se sastoji od niza kreativnih radionica, treninga, performansa, koncerata i konstruktivnih debata. Zbog svega navedenog ovogodišnji Festival nosi naziv "Ljepota različitosti", koji se upravo ogleda u tom bogatstvu različitog sadržaja u kojem će učesnici, ali i građani Tuzle moći da uživaju tri dana", istakli su iz Bosanske medijske grupe.

Osim prezentacije najuspješnijih projekata i treninga, uz kreativne radionice i razmjenu iskustava, Festival bi trebao usmjeriti mlade na stvaranju novih ideja, te razvijanju osjećaja za umjetnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: