Poezija, proza i aforizmi
0

Tri knjige Sabahudina Hadžialića u pripremi

FENA
Sabahudin Hadžialić
Sabahudin Hadžialić
Izdavačka kuća "Maunagić" do kraja marta će objaviti triologiju poezija, priče i aforizmi književnika Sabahudina Hadžialića.

Riječ je o knjigama "Neotkani Sizif" (poezija), "Zemlja bez svijesti" (priče) i "Nedovršene duše" (aforizmi i misli).

O knjigama koje će se uskori pojavitti u javnosti u izjavi Feni Hadžialić kaže: "Književnost je kao bajka. Ako je ne ponavljamo, ostat će samo u sjećanju. Tako i ja. Ponavljam se. Poezija je protkana s različitim vizijama usmjerenim borbi opstojnosti bitka javstva unutar svakodnevnih sunovarata koje proživljavamo s povremenom refleksijom i prema ljubavnim reminiscencijama. U knjizi poezije "Neotkani Sizif", mogu se pronaći i pjesme drugih autora posvećene meni u trenutku poetske inspiracije: Ante Zirduma, Franje Lučića, Gorana Vrhunca, Samira Tahirovića i Amira Brke nastale u proteklih desetak godina, no mislim da je moje poetsko viđenje ciljano post-moderna, urbana poezija čovjeka što živjeti traži..."

"Knjiga priča "Zemlja bez svijesti" je konglomerat zajedničkog cilja - razotkrivanja mitova s kojima se svakodnevno suočavamo, nerijetko uz korištenje svakovrsnih alegorija, hiperbola, ali i vlastitih pozitivnih očekivanja, uz satiričnu potku. Mislim da sam naslov govori o kojoj i kakvoj zemlji se radi. U knjizi aforizama "Nedovršene duše", koristeći aforizam i misao kao vrijednosni iskaz snažnog odjeka, uz korištenje humorno-satirične note, ali i pokušavajući neka svoja promišljanja prenijeti drugima uz jedinu nadu da to iskoriste dobru stremeći", kaže Hadžialić dodajući da se promocija ove triologije očekuje na proljetnom Sajmu knjige u Sarajevu.

Vezani članci