Kultura
65

Tri dive oduševile publiku u tuzlanskom BKC-u

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tri muzičke dive Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko su, nakon koncerta u Zenici, održale još jedan nezaboravan koncert u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru.

Publika je mogla uživati u njihovim izvedbama punih 150 minuta, a legendarne umjetnice pratio je dobro uštimani orkestar u sastavu: Ante Gela (gitarista), Amar Češljar (udaraljke) i Matija Dedić (klavir).

Koncert je otvorila Radojka Šverko neprolaznim hitom "Kud plovi ovaj brod“, a potom su se nizali hit za hitom koje dobro pamte stariji poklonici pjesama ovih umjetnica.

Radojka Šverko navela je kako je izuzetno sretna što je poslije mnogo godina ponovo u Tuzli te je izrazila nadu da će koncert većini prisutne publike ostati u odličnom sjećanju.

Gabi Novak je svoj dio koncerta otvorila pjesmom "Za mene je sreća“, a iskoristila je priliku i da se prisjeti Kemala Montena sa kojim su njen suprug Arsen Dedić i ona bili veoma dobri prijatelji.

Legendarna Tereza Kesovija na scenu BKC-a izašla je uz zvuke pjesme "Prijatelji stari, gdje ste".

Gromoglasni aplauzi, nerijetko i horsko pjevanje publike sa legendarnim umjetnicama pokazatelj su da je koncert u BKC-u uspio i da će ga prisutni pamtiti još dugo.