{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri dana kulture i zabave u Srebrenici

F
22.3.2010. u 11:01
0
0
Tri dana kulture i zabave u Srebrenici
0
Tri dana kulture i zabave u Srebrenici
Cooperazione Italiana je u proteklih godinu dana realizirala "Pilot projekt podrške komunikaciji za društveni i kulturni razvoj u BiH". Tempus Argenti je projekt koji predstavlja zaključni dio ovih aktivnosti, pa će u naredna tri dana u Srebrenici biti niz kulturnih i zabavnih programa.
Sutra će biti otvorena prodajna izložba proizvoda s međunarodnim certifikatom Slow foodi pod vodstvom specijaliziranog osoblja u suradnji sa Slow Food Terra Madre. Izlagači će imati priliku da predstave tri specifična bosanskohercegovačka proizvoda izabranih od Slow Food instituta koji su autohtoni te su očuvali biorazličitost. Usluga catering tipične lokalne kuhinje, koju će pripremiti udruženja žena radi prezentacije očuvanja gastronomskog naslijeđa te oživljavanje starih receptura koje se prenose s koljena na koljeno.

U srijedu i četvrtak bit će priređene četiri pozorišne lutkarske predstave za djecu u osnovnim školama. Radi se o kreativnom trenutku i učešću školske populacije koja rijetko ima priliku da bude uključena u ovakve projekte. Svoje nastupe imat će učenici Osnovne škole iz Srebrenice, Potočara i Skelana zatim sve područne škole općine Srebrenica.

Sutra će biti koncert uz učešće lokalnih muzičara koji označava i završetak rada na snimanju "Zvukovi i glasovi iz grada" realizirana u suradnji s experto MAE.

Renomirana bh. umjetnica Amira Medunjanin će prvi put imati nastup u Srebrenici, koji je planiran za 24. mart.

U suradnji s Internacionalnim teatarskim festivalom MESS u Srebrenicu dolazi proslavljena predstava SARTR-a - "AY Carmela". Režija: Robert Raponja. Igraju: Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Meida Šupuk.

OWPSEE (One World Portal for South East Europe) je fondacija iz Sarajeva koja radi na realizaciji i izvršnoj produkciji ove manifestacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: