Kultura
0

Treći SOS Dizajn Festival i izložba Miltona Glasera

Klix.ba
Milton Glasser
Milton Glasser
Treći po redu SOS Dizajn Festival će biti otvoren u srijedu, 15. oktobra 2014. godine u 19:30 na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo.

Izložbom 180 radova "Crtanje je mišljenje" jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera, Miltona Glasera, bit će otvoren 3. SOS Dizajn Festival u organizaciji Udruženja Studenata dizajna.

Festival će trajati sve do nedjelje, 19. oktobra 2014, a organizatori su, kako kažu, i ove godine uspjeli privući vrhunska imena iz svijeta dizajna koji će pored predavanja održati i radionice, dok će otvorene biti i dvije izložbe.

Više od stotinu gostiju iz regiona prisustvovat će i zabavnim PechaKucha prezentacijama koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz cijele BiH.

SOS Dizajn Festival /Studenti Organizuju Sarajevo Dizajn Festival/ je prvenstveno edukativna, ali i izložbena manifestacija koju iniciraju i organizuju studenti Odsjeka za grafički i produkt dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

To je prvi studentski festival dizajna sa predavanjima, radionicama, izložbama, promocijama knjiga i PechaKucha noćima, koji pruža priliku studentima dizajna i srodnih oblasti, iz BiH i zemalja u regionu, da se upoznaju sa novim znanjima, metodama, trendovima i radovima vodećih umjetnika dizajna današnjice. Također omogućuje novi oblik dodatnog obrazovanja studentima i stručnjacima u području dizajna, te podstiče razvoj i promociju dizajna u Bosni i Hercegovini i šire.

Za vrijeme pet dana trajanja omogućuje kreativnu razmjenu i okuplja brojne studente dizajna i mlade autore iz BiH i regije, stručnjake iz oblasti dizajna iz cijelog svijeta, te brojnu zainteresiranu publiku.