{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treći SOS Dizajn Festival i izložba Miltona Glasera

14.10.2014. u 15:30
0
0
Treći SOS Dizajn Festival i izložba Miltona Glasera
0
Treći SOS Dizajn Festival i izložba Miltona Glasera
Milton Glasser
Treći po redu SOS Dizajn Festival će biti otvoren u srijedu, 15. oktobra 2014. godine u 19:30 na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo.
Izložbom 180 radova "Crtanje je mišljenje" jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera, Miltona Glasera, bit će otvoren 3. SOS Dizajn Festival u organizaciji Udruženja Studenata dizajna.

Festival će trajati sve do nedjelje, 19. oktobra 2014, a organizatori su, kako kažu, i ove godine uspjeli privući vrhunska imena iz svijeta dizajna koji će pored predavanja održati i radionice, dok će otvorene biti i dvije izložbe.

Više od stotinu gostiju iz regiona prisustvovat će i zabavnim PechaKucha prezentacijama koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz cijele BiH.

SOS Dizajn Festival /Studenti Organizuju Sarajevo Dizajn Festival/ je prvenstveno edukativna, ali i izložbena manifestacija koju iniciraju i organizuju studenti Odsjeka za grafički i produkt dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

To je prvi studentski festival dizajna sa predavanjima, radionicama, izložbama, promocijama knjiga i PechaKucha noćima, koji pruža priliku studentima dizajna i srodnih oblasti, iz BiH i zemalja u regionu, da se upoznaju sa novim znanjima, metodama, trendovima i radovima vodećih umjetnika dizajna današnjice. Također omogućuje novi oblik dodatnog obrazovanja studentima i stručnjacima u području dizajna, te podstiče razvoj i promociju dizajna u Bosni i Hercegovini i šire.

Za vrijeme pet dana trajanja omogućuje kreativnu razmjenu i okuplja brojne studente dizajna i mlade autore iz BiH i regije, stručnjake iz oblasti dizajna iz cijelog svijeta, te brojnu zainteresiranu publiku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: