KNS
0

Treći novosarajevski književni susreti

FENA
Udruženje za kulturu - Novo Sarajevo (KNS) raspisalo je javni poziv za prijavu radova iz domena pisane riječi za sudjelovanje na Međunarodnoj književnoj manifestaciji "Treći novosarajevski književni susreti - 2009." koja će biti održana od 12. do 14. novembra ove godine. Poziv je otvoren do 25. septembra.

Cilj ove manifestacije je popularizacija pisane riječi u najširem smislu, afirmacija književnog stvaralaštva nove generacije pisaca, prezentacija književnog stvaralaštva afirmiranih pisaca, podrška i afirmacija rada i angažmana književne omladine na lokalnom nivou, te prezentacija književnog stvaralaštva bh. dijaspore i promocija književnosti za djecu.

Autori mogu dostaviti do pet radova, te moraju navesti lične podatke. Na javni poziv mogu se prijaviti autori iz BiH i bh. dijaspore s radovima raznih izražajnih formi - poezija (pjesma, poema), proza (kratka priča), drama, književnost za djecu. Ukoliko se radi o autorima iz inozemstva radovi treba da budu prevedeni na jedan od jezika govornog područja BiH.

Radovi se mogu slati poštom na adresu Hamdije Čemerlića 49, 71000 Sarajevo ili e-mailom [email protected].

Pokrovitelj te kulturne manifestacije je Općina Novo Sarajevo.