{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treći novosarajevski književni susreti

F
27.7.2009. u 14:36
0
0
Treći novosarajevski književni susreti
0
Treći novosarajevski književni susreti
Udruženje za kulturu - Novo Sarajevo (KNS) raspisalo je javni poziv za prijavu radova iz domena pisane riječi za sudjelovanje na Međunarodnoj književnoj manifestaciji "Treći novosarajevski književni susreti - 2009." koja će biti održana od 12. do 14. novembra ove godine. Poziv je otvoren do 25. septembra.
Cilj ove manifestacije je popularizacija pisane riječi u najširem smislu, afirmacija književnog stvaralaštva nove generacije pisaca, prezentacija književnog stvaralaštva afirmiranih pisaca, podrška i afirmacija rada i angažmana književne omladine na lokalnom nivou, te prezentacija književnog stvaralaštva bh. dijaspore i promocija književnosti za djecu.

Autori mogu dostaviti do pet radova, te moraju navesti lične podatke. Na javni poziv mogu se prijaviti autori iz BiH i bh. dijaspore s radovima raznih izražajnih formi - poezija (pjesma, poema), proza (kratka priča), drama, književnost za djecu. Ukoliko se radi o autorima iz inozemstva radovi treba da budu prevedeni na jedan od jezika govornog područja BiH.

Radovi se mogu slati poštom na adresu Hamdije Čemerlića 49, 71000 Sarajevo ili e-mailom [email protected].

Pokrovitelj te kulturne manifestacije je Općina Novo Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: