{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treći festival dječijeg osmijeha u Sarajevu 20. oktobra

S
19.10.2011. u 15:26
0
0
Treći festival dječijeg osmijeha u Sarajevu 20. oktobra
0
Treći festival dječijeg osmijeha u Sarajevu 20. oktobra
Pozorište mladih
U Pozorištu mladih u Sarajevu će se u četvrtak, 20. oktobra, od od 16.30 do 18.30 sati, održati Treći festival dječijeg osmijeha.
Cilj festivala je okupljanje preko 200 najsiromašnije djece osnovnoškolskog uzrasta za koju su u okviru našeg Programa "Stipendije za sretno djetinjstvo" obezbijeđene jednogodišnje stipendije, te njihovih roditelja/staratelja i stipenditora tj. pravnih i fizičkih lica koja ih stipendiraju. Planirano je organiziranje pozorišne predstave za djecu Kapetan Džon Piplfoks.

Podsjećanja radi, Prvi Festival dječijeg osmijeha održan je 2009. godine u prostoru zoo-parka Pionirska dolina. Drugi Festival je održan prošle godine u prostorijama Doma mladih Skenderija.

Obje manifestacije su okupile preko 500 učesnika: stipendiranu djecu sa porodicama, stipenditore, volontere, predstavnike medija i druge goste. Djeca su uživala u izvedbama popularnog dueta Elvira i Mirele Laković - Lake i Lele koji su nesebično podržali ovu inicijativu, kao i članovi dječijeg hora Princess krofne i drugi. Pored toga, djeca su učestvovala u radu kreativnih radionica Kreativnog kutka, obišli sadržaje zoo-parka, družila se sa klovnom Sašom i drugim animatorima.

Centar za kreativno odrastanje je neprofitabilna organizacija i sve naše aktivnosti se odvijaju zahvaljujući donacijama, sponzorstvom i volonterskim radom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: