{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treća sedmica januara u Narodnom pozorištu Sarajevo u znaku drame i baleta

Klix.ba
11.1.2019. u 15:20
37
3
Treća sedmica januara u Narodnom pozorištu Sarajevo u znaku drame i baleta
37
Treća sedmica januara u Narodnom pozorištu Sarajevo u znaku drame i baleta
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: K. S./Klix.ba)
U trećoj sedmici januara u Narodnom pozorištu Sarajevu možete pogledati dramske predstave "Leptir" i "Feničanke", komediju "Buba u uhu" i baletnu predstavu "Don Quijote".
U ponedjeljak, 14. januara, u 19:30 sati na sceni En Face možete pogledati predstavu "Leptir" u režiji Emira. Z. Kapetanovića, prema tekstu Aleksandra Radunovića. U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija i Sanela Pepeljak.

"Leptir"


Dan poslije, 15. januara, s početkom u 19:30 sati, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će predstavu "Don Quijote" u režiji i koreografiji Ronalda Savkovića. Dramaturgiju i izbor tekstova potpisuje Darko Lukić, a u predstavi igraju solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Don Quiote"


U srijedu, 16. januara, u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava "Feničanke" u režiji Ozrena Prohića. Adaptaciju Euripidove drame uradila je Lada Kaštelan, a u predstavi igraju: Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Slaven Vidak, Mediha Musliović, Vedran Đekić, Emina Muftić, Nerman Mahmutović, Sanela Pepljak, Anja Drljević, Amra Kapidžić, Helena Vuković.

"Feničanke" (Foto: K. S./Klix.ba)


Komedija "Buba u uhu" u režiji Admira Glamočaka bit će izvedena u petak, 18. januara, u 19:30 sati. "Buba u uhu" jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu.

"Buba u uhu"


U predstavi igraju: Admir Glamočak, Senad Bašić, Emina Muftić, Aldin Omerović, Aleksandar Seksan, Slaven Vidak, Alen Muratović, Sanela Pepeljak, Tatjana Šojić, Snežana Bogičević, Merima Lepić-Redžepović, Nerman Mahmutović, Vedran Đekić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: