Kultura
0

Trebinje očekuje 54. Festival festivala

SRNA
Trebinje
Trebinje
Monodramom Dragomira Čumića "Beara hvata visoku loptu" u Trebinju će u petak, 22. jula, biti otvoren 54. Festival festivala, tradicionalna smotra amaterskih pozorišta, koja će okupiti brojne kulturne poslenike iz Srbije, Crne Gore i BiH.

U zvaničnom takmičarskom dijelu programa, tokom šest festivalskih dana, predstavit će se beogradsko pozorište PAB (Sklonište u teatru), Bjelopoljsko pozorište, Kulturni centar Pale, Amatersko pozorište Kula, Kolašinsko i Gradsko pozorište Trebinje.

    Posljednjeg dana Festivala, u četvrtak, 28. jula, prije proglašenja pobjednika i svečanog zatvaranja jedne od najznačajnijih manifestacija amaterskih pozorišta bivše Jugoslavije, u pratećem dijelu programa nastupit će Kamerna scena "Miroslav Antić" iz Sente predstavom "Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera".

Kao i prethodnih godina, nakon svake odigrane predstave, bit će održan okrugli sto i razgovori o odigranom komadu, koji će voditi reditelj Dragan Koprivica.

Sve predstave ove manifestacije, koja se održava u okviru Trebinjskih ljetnih svečanosti, igrat će se u pozorišnoj sali Doma kulture, a ulaz je slobodan.