{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tragedy of Othello the Moor of Venice" u SARTR-u

S
23.5.2010. u 11:38
0
0
"Tragedy of Othello the Moor of Venice" u SARTR-u
0
"Tragedy of Othello the Moor of Venice" u SARTR-u
U organizaciji Shakespeare Drama Club-a i Organizacije za Prava Studenata pri Filozofskom Fakultetu (OPSFF) u nedjelju 23. maja planirano je izvođenje humanitarne predstave "Tragedy of Othello the Moor of Venice". Predstava će se odigrati u Sarajevskom Ratnom teatru (SARTR), sa početkom u 17.00 sati.
Shakespeare Drama Club je kreativno udruženje studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koje se primarno bavi izvođenjem Shakespearovih drama bilingualno, tj. na jezicima naroda BIH i na orginalnom jeziku.

Već dvije godine zaredom Shakespeare Drama Club izvodi predstavu “How to perform Shakespeare” u rezidenciji britanskog ambasadora u BiH. Na predstavi odigranoj 27. aprila 2009. godine prisustvovali su i ambasadori Amerike i Pakistana.

Bitno je napomenuti da zbog dobre reputacije, talentovanih članova, te neizmjerne ljubavi prema teatru, Klub je primjetio i Britanski producent Rob Ryan. Rob Ryan, također i uposlenik u Britanskoj ambasadi, je izrazio želju da članovi Shakespeare Drama Cluba igraju u njegovoj predstavi Aladdin u decembru ove godine.

Ulaz će koštati 5KM. Sav prikupljeni novac ići će u humanitarne svrhe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: