Više od 68 radova
163

Tradicionalno u Sarajevu: Otvorena revijalna izložba povodom Dana državnosti BiH

FENA
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Revijalna izložba Udruženja likovnih umjetnika BiH koja se tradicionalno postavlja povodom 25. novembra otvorena je u sarajevskoj galeriji Collegium artisticum.

Šezdeset umjetnika iz cijele Bosne i Hercegovine izložilo je svoje radove, a kako je direktor Udruženja likovnih umjetnika Danis Fejzić kazao, izložba je otvorena radi jačeg i konkretiziranijeg glasa kulture, kulturnih djelatnika cijele BiH.

Više od 68 radova govori o važnosti kulture umjetnosti u BiH. Važno je, dodao je Fejzić, iznova potencirati što se upravo na ovakvim izložbama, kada se obilježavao Dan državnosti BiH, može primijetiti da je zastupljena cijela BiH.

"Zastupljeni su primarno klasični mediji, klasični umjetnički izrazi i iskazi, skulptura, grafika, instalacija, crtež, slikarstvo i mislim da definitivno, ovogodišnja postavka daje kvalitativan i kvantitativan uvid u sve ono što možemo zvati recentno stvaralaštvo u našoj Bosni i Hercegovini", naveo je on.

Ilvana Kadijević, članica Udruženja likovnih umjetnika izložila je dva rada u pastelu koja su rađena tokom njenog boravka u Parizu.

"Revijalna izložba koju održavamo povodom Dana državnosti BiH ima svoj renome i jedna je od najvažnijih izložbi koja ima svoju priču i ja sam izložila svoju priču iz Pariza" kazala je

Izložba će biti otvorena do 13. decembra.