{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"Tradicija naspram moderne" u Art kući Sevdaha

S
21.9.2010. u 09:35
0
0
"Tradicija naspram moderne" u Art kući Sevdaha
0
"Tradicija naspram moderne" u Art kući Sevdaha
U okviru manifestacije Sarajevo Green Design Festival 2010, u subotu 18. septembra, u prostoru Art kuće Sevdaha, otvorena je izlozba "Tradicija naspram moderne", koju su organizirali organizacioni odbor Festivala i udruženje ZUP Baščaršija (Zona unapređenog poslovanja Baščaršija ).
Udruženje ZUP provodi niz aktivnosti na očuvanju, promociji, valorizaciji i repozicioniranju starih zanataskih umijeća, kao dijela nematerijalnog naslijeđa Bosne i Hercegovine - izložbene aktivnosti, potvrde autentičnosti i certificiranje starih i tradicionalnih zanatskih umijeća. Razvijena je saradnja sa Zemaljskim muzejom BiH, Muzejem grada Sarajeva i Institutom za historiju, radi potvrde autentičnosti zanatskih umijeća.

“Ovom izložbom želimo skrenuti pažnju i naglasiti značaj tradicionalnih vrijednosti u održivom dizajnu. U vremenu globalizacije, naglasak je na afirmaciji tradicionalnih vrijednosti kao dijela kulturnog nasljeđa, u svrhu očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta“, kazala je Nermina Begović, koja je uz Nihada Halvu priredila ovu značajnu izložbu.

Izložbu je otvorila direktorica festivala Elma Durmišević. Prisustvovao je veliki broj uglednih zvanica (premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, Zoran Grujić, delegacija Općine Stari Grad, Organizacioni odbor Festivala), te mnogi uvaženi gosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: