|

Topčić: Nagrada za najbolju predstavu u Jajcu situira "Kamerni" kao vodeći bh. teatar

Topčić: Nagrada za najbolju predstavu u Jajcu situira "Kamerni" kao vodeći bh. teatar
0
F
FENA
23.6.2006. u 14:41
0
komentara
0

dijeljenja
Topčić: Nagrada za najbolju predstavu u Jajcu situira "Kamerni" kao vodeći bh. teatar
Nagrada u Jacu za najbolju predstavu u ovoj sezoni koja je pirpala "Četvrtoj sestri" Januša Glovackog u režiji Dine Mustafića, četrnaesta je u nizu nagrada koje ostvaja Kamerni teatar 55, što je neuporediv rezultat kada su u pitanju i regionalni, a ne samo bh. teatri, ocijenio je danas direktor Kamernog Zlatko Topčić.
Kako on navodi u saopćenju za javnost, iako je tu još i šest osvojenih nagrada sa internacionalnih festivala, nagrada u Jajcu mu je možda i najdraža. Ona definitvno situira Kamerni teatar 55 kao vodeću bh. teatarsku kuću.

"Moj uvid, iako objektivno nepotpun, u teatarsku produkciju u regionu, ostvaren za vrijeme brojnih gostovanja naše kuće na festivalima i u gradovima bivše države i njihova gostovanja na našim scenama, vodi me ka zaključku da, makar na nivou incidentno vrhunskih ostvarenja kakva je i "Četvrta sestra", nimalo ne zaostajemo za njima. Naprotiv, iako su naši budžeti i po nekoliko puta manji", ističe Topčić.

On dodaje kako sve nagrade ovaj teatar sa radošću dijeli sa svojom odanom publikom, koja u velikom broju gleda predstave Kamernog.

"Ovo je i poruka državi da, makar u okviru svojih skromnih mogućnosti, još više podrži naša gostovanja u inostranstvu, jer uz film, mi smo nešto najbolje što može predstavljati ovu zemlju i razbijati brojne predrasude o njoj i o nama. Jer Bosna je siromašna zemlja bogata talentiranim ljudima", poručio je direktor Kamernog teatra 55 Zlatko Topčić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.