{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TKT Fest proslavlja 10. rođendan

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
19.3.2012. u 16:13
0
0
TKT Fest proslavlja 10. rođendan
0
Premijerom predstave "Ja ili neko drugi", autorice Maje Pelević, koju je režirao Vlado Kerošević, bit će otvoren ovogodišnji jubilarni 10. TKT Fest Teatra kabare iz Tuzle. U deset dana, koliko TKT Fest traje, gledaoci će moći odgledati deset predstava, devet u Teatru kabare (Hotel Tuzla) i jednu na sceni u Bosanskom kulturnom centru.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

"Za nas je ovo veliki jubilej ako u obzir uzmemo vremena u kojima smo radili i djelovali. Na 10. TKT Festu ćemo ugostit pozorišta koja su bila naši najčešći gosti, a premijerno će se predstaviti Knjaževačko-srpski teatar predstavom "Ljepotica Linejna", kazao je Vlado Kerošević, rukovodilac Teatra kabare iz Tuzle.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Svečano otvaranje je zakazano za 27. mart, kada će biti priređena pozorišno-dokumentarna izložba "10 godina Teatra kabare Tuzla", autora Srđana Vukadinovića. Nakon toga slijedi premijerna predstava "Ja ili neko drugi", a narednih dana na repertoaru će biti: "Oda radosti" Mostarskog teatra mladih, "Snovi" Teatra kabare Tuzla, "Ljepotica Linejna" Knjaževačko-srpskog teatra Kragujevac, "Frenše D Epere na južnom Bulevaru" Saveza dramskih umjetnika Vojvodine Zrenjanin, "Ne mo'š pobjeć' od nedjelje" Narodnog pozorišta Toša Jovanović Zrenjanin, "Terapija" Teatra Rugantino Zagreb, "Pismo iz 1920" Bosanskog narodnog pozorištg Zenica, "Prokleta avlija" Teatra kabare Tuzla, Kazalištea Virovitica i Narodnog pozorišta Užice te "Kontrabas" Teatra Exit Zagreb.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

"Lani smo zajedno sa kolegama iz Virovitice i Užica obilježili 50 godina od dodjele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću. Ove godine ćemo uz predstavu "Prokleta avlija", koja će se jedina igrati na sceni u BKC-u, publici podariti i predstavu "Pismo iz 1920" te ćemo na taj način obilježiti 120 godina od rođenja našeg velikana Ive Andrića", naglasio je Vlado Kerošević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: