Kultura
0

TKT FEST-Dani akademskog teatra 2009.

Sarajevo-x.com
U periodu od 26. marta do 9. aprila 2009. godine bit će organizovana tradicionalna teatarska svetkovina "TKT-FEST-Dani akademskog teatra 2009".

Jedinstvena međunarodna teatarska manifestacija koja će se dogoditi u povodu Svjetskog dana teatra u BiH, okupit će teatre, teatarske umjetnike i studente akademija iz BiH i zemalja regije, ali i Evrope. Na ovogodišnjem festivalu u 15 dana će biti izvedeno 12 predstava i gostovati preko 120 teatarskih umjetnika iz Beograda, Beča, Zagreba, Ljubljane, Virovitice, Zrenjanina, Banje Luke i Zuricha.

Festival će biti otvoren 26. marta u 19.30 u Bosanskom kulturnom centru Tuzla sa predstavom, "Ćeif” autora Mirze Fehimovića, u režiji Egona Savina, a u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta iz Beograda. Osim u BKC-u, predstave će se izvoditi i na sceni Narodnog pozorišta Tuzla, kao i na sceni teatra kabare Tuzla.

Predviđeno je da 27. marta bude pročitana Međunarodna poruka za Svjetski dan teatra. Za vrijeme trajanja "TKT-FESTA-Dani akademskog teatra 2009" svakodnevno će biti snimana i emitirana televizijska hronika.