'Princess krofne' za Grad Sarajevo
0

Tifa i Mirza Šoljanin dolaze na pop-rock festival osnovaca

Piše: N. Jamaković
U povodu Dana Grada Sarajeva Dječiji hor "Princess krofne" će u utorak, 5. aprila, u multimedijalnom centru Općine Novi Grad upriličiti 6. pop-rock festival za osnovce.

"Tri su bitna datuma koja ćemo obilježiti toga dana. To je Dan Grada Sarajeva, 6. april, potom je to šesti rođendan sad već tradicionalnog Festivala pop-rock muzike za učenike osnovnih škola, a obilježit ćemo, na što sam posebno ponosan, i 18. godišnjicu rada hora 'Princess krofne'", rekao je za Sarajevo-x.com umjetnički rukovodilac hora "Princess krofne" Zlatan Bostandžić.

Što se tiče same maninfestacije, Bostandžić ističe kako će nastupiti 12 solista, koji će, između ostalog, otpjevati dvije-tri pjesme posvećene Sarajevu. Manifestaciju čiji je pokrovitelj Grad Sarajevo će, kaže, otvoriti grupa najmanjeg uzrasta hora "Princess krofne" i to sevdalinkom "Mila majko".

"Imat ćemo i goste, to će biti prethodni pobjednici pop-rock festivala, a svoj dolazak i podršku su najavili Tifa i Mirza Šoljanin", naveo je Bostandžić, kojem su mališani tokom proba za festival uspjeli pokvariti gitaru.

Ulaz u salu je besplatan, a Bostandžić ističe da će dvorana od 400 mjesta sasvim sigurno biti puna. Manifestacija će početi u utorak u 18 sati.