Kultura
0

Teenarena - novost dječjeg programa na SFF-u

NINA
Novost dječjeg programa na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu je Teenarena, u regiji jedinstven program namijenjen tinejdžerskoj populaciji, koji će trajati od 21. do 27. augusta, saopšteno je iz SFF-a.

Osim najuspješnijeg svjetskog filma godine ''Shrek 2'' i holivudske tinejdžerske hit komedije ''Opasne djevojke'', na repertoaru Teenarene naći će se naslovi evropske produkcije koji su već osvojili publiku na brojnim filmskim festivalima poput Berlina i Tribeca Film Festivala.

Projekcije sedam filmova, koliko će ih biti prikazano u okviru ovog programa, bit će upriličene u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 18 sati, a cijena ulaznice je 2 KM.

Inače, direkcija SFF-a na dječjem programu festivala ove godine očekuje preko 30.000 najmlađih ljubitelja filma koji će moći uživati u najnovijim igranim i animiranim filmskim ostvarenjima.

Posjetitelji u dvorani “Mirza Delibašić” u KSC-u Skenderija, gdje će se i održavati projekcije dječjeg programa, bit će u prilici pogledati osam filmova, a najprivlačniji naslovi su oni iz američke produkcije, kao što je Walt Disneyeva animirana muzička komedija ''Pobuna na farmi'', sinhronizirana na hrvatski jezik, drugi dio ''Spidermana'' i treći dio ''Kralja lavova''.

Dječiji program trajat će od 21. do 28. augusta, cijena karte iznosit će 1 KM, a projekcije će započinjati u 17 sati.

Posljednjeg dana Direkcija će organizirati Dan s porodicom(Family day), kada će djeca zajedno sa svojim roditeljima imati priliku sudjelovati u brojnim igrama, osvajati nagrade i pogledati jedan od filmova s bogatog repertoara.

Ove godine u okviru dječjeg programa bit će organizovano i takmičenje u košarci te interaktivnoj videoigrici Hugo. Osim juniorskih bh. timova, u košarci će se moći natjecati i posjetitelji dječjeg programa i Teenarene.

Košarkaško takmičenje će se održati na platou Skenderije, a Hugo će se igrati na velikom platnu u dvorani "Mirza Delibašić". Najbolji će osvojiti vrijedne i zanimljive nagrade, a Direkcija je kao posebne goste za ovu priliku pozvala članove košarkaškog kluba Bosna.