{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teen Arena SFF-a: Mladi se druže uz gitaru, pjesmu, filmove, grafite...

19.8.2014. u 18:15
158
62
Teen Arena SFF-a: Mladi se druže uz gitaru, pjesmu, filmove, grafite...
158
Program pod nazivom Teen Arena se Sarajevo Film Festivalu pridružio prije devet godina, čime je generaciji od 13 do 19 godina omogućeno da bude dio najveće regionalne filmske smotre uživajući u filmovima koji obrađuju njima blisku tematiku.
Akcenat ovog programa stavljen je na igrane filmove evropske nezavisne produkcije, koji se takmiče za nagradu Best Teen Film, o kojoj odlučuju mladi žiri i publika. TeenArena nastoji okupiti i mlade autore i glumce, koji se susreću sa publikom kroz posebno organizovane diskusije i brojna druženja.

Teen Arena mladima nudi i brojne popratne sadržaje i priliku za druženja, a jedan od takvih jeste i program koji će se svakog dana održavati ispred multipleksa Cinema City u 17 sati. Programi će uključivati brojne zanimljive sadržaje za mlade ljude, a trajat će dva sata, prije početka projekcije filma za mlade u istom kinu u 19 sati.

Danas su posjetioci Trga djece Sarajeva i prostora ispred kina Cinema City imali priliku prisustvovati muzičkoj radionici, podučavanju gitare i uživati u muzici 12 mladih članova škole gitare "AkaDemija Pink Panter". Ovo je druženje, kao svojevrsni performans za prolaznike, primarno zamišljeno kao poziv mladima da im se pridruže i nauče svirati akorde na gitari.

"Ovo je jedna jako pozitivna stvar i smatram da nam treba više ovakvih okupljanja. U moje vrijeme smo mogli svirati u svakom parku, na svakoj klupi, a danas nam je za to potrebna dozvola. Stoga je ovo odlična prilika da se mladi druže i nešto nauče, a posebno mi je drago što smo ovdje u okviru Sarajevo Film Festivala", kazao je za Klix.ba gitarista i osnivač AkaDemije Almir Hukelić.

U srijedu, 20. augusta, ispred kina Cinema City nastupa break dance plesna grupa Puls, u četvrtak, 21. augusta srednjoškolski bend Motivacija koji svira ex yu rock i stranu muziku, a 22. i 23. augusta, na istoj lokaciji će umjetnici okupljeni oko Beton Festa (festivala 3D umjetnosti) crtati 3D logo Sarajevo Film Festivala i Teen Arene. Također, u okviru programa Teen Arene, danas, 21. i 22. augusta će Teen Arena ugostiti i mlade crtače grafita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: