DRAFT Teatar Tuzla
0

"Teatarski karavan bez granica" u Bugarskoj i Turskoj

FENA
U okviru projekta “Teatarski karavan bez granica” DRAFT Teatar Tuzla u periodu od 2. do 5. jula gostuje u Sofiji, Bugarska (2 i 3. jula), a nakon toga ide do Istanbula, Turska (4 i 5. jula).

Domaćini i partneri DRAFT Teatra u Bugarskoj je organizacija Balkanska Agencija za samoodrživi razvoj, a u Turskoj Bosansko Udruženje i Helsinški Parlament Građana u Istanbulu.

Ansambl DRAFT Teatra će odigrati predstavu “Siroti mali hrčki”, a biće organiziran i okrugli sto na temu “Kulturne sličnosti i različitosti, kulturne potrebe manjina i migranata, kulturne razmjene među zemljama itd", na kojem će učestvovati predstavnici lokalnih vlasti, NVOa, manjinskih organizacija i medija iz ovih država, saopćeno je iz Pres službe DRAFT Teatra Tuzla,

DRAFT Teatar Tuzla do sada je uspješno proveo iste aktivnosti u Brčkom, Baru (Crna Gora), Ljubljani (Slovenija), a cilj projekta je ponuditi manjinama, mladima, imigrantima i ostalim „ugroženim“ grupama da istraže kulturne sličnosti i različitosti između ciljanih zemalja (Crna Gora, Slovenija, Turska, Bugarska i BiH) i razumiju važnost poštovanja kulturne različitosti.