{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teatar iz Skoplja izveo predstavu "RE:PINOKIO"

F
29.5.2006. u 12:18
0
0
Teatar iz Skoplja izveo predstavu "RE:PINOKIO"
0
Teatar iz Skoplja izveo predstavu "RE:PINOKIO"
U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u okviru glavnog programa 5. festivala bh. drame "Zenica 2006." sinoć su odigrane dvije predstave.
Albanski glumački ansambl Detskog teatarskog centra iz Skoplja priredio je sjajnu izvedbu drame RE:PINOKIO, koju je za scenu prilagodila mostarska rediteljica Tanja Miletić-Oručević.

Prema ocjeni kritičara, predstava RE: PINOKIO najintrigantnija je predstava viđena u dosadašnjem dijelu glavnog festivalskog programa.

Drugi predstavu u okviru sinoćnjeg programa igrali su glumci Pozorišta mladih iz Sarajeva, koji su se izveli predstavu "Djeca s CNN-a".

Neobičnu predstavu koja govori o ratu u Bosni i Hercegovini iz perspektive dvoje mladih čije je prvo poznanstvo medijsko, u programu CNN-a prema izvorniku Amira Bukvića, režirala je Aida Bukvić.

Peti festival bh. drame "Zenica 2006." završava se 1. juna, a do kraja će biti prikazane još tri predstave iz glavnog programa: ponedjeljak - "Legenda o Ali -paši"" (Sulejman Kupusović-Narodno pozorište u Sarajevu), utorak -"Nije čovjek ko ne umre" (Goran Bulajić - Kraljevsko pozorište "Zetski dom" Cetinje), srijeda - "Prikazanje" (Vlado Kerošević - Teatar kabare Tuzla).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: