Radionica u BKC-u
0

Tatjana Šojić pripovijedala "Trnoružicu" na Festivalu dječije umjetnosti

FENA
Festival dječije umjetnosti (FEDU) bit će otvoren večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo predstavom "Aladin i čarobna lampa" autorice Ž. Udovčić-Pleština u režiji Saše Broz i izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka, a do 7. maja ponudit će brojne programe i radionice iz likovne umjetnosti i književnosti.

Tako je danas u Bosanskom kulturnom centru započela radionica "Vuneno pozorištance" koju vode Željka Lemez i glumica Tatjana Šojić, koja djeci pripovijeda bajke na čijem osnovu djeca prave lutke i scenografiju za bajku. U istom prostoru bit će održana i ilustratorsko-kiparska radionica pod mentorstvom akademske kiparke Sanele Husić-Musabašić, dok se kiparska radionica održava u zgradi Općine Stari Grad.

Foto: FENA
Foto: FENA

Husić-Musabašić rekla je za Fenu da u "Vunenom pozorištancu" Tatjana Šojić iz Udruženja "Bajka" pripovijeda bajku o Trnoružici. Nakon slušanja bajke 30 djece uzrasta od tri do pet godina će slikati prizore iz ove bajke.

Također će biti održane i književne radionice koje će voditi književnica Jagoda Iličić u Bosanskom kulturnom centru.

Foto: FENA
Foto: FENA

Festival dječije umjetnosti (FEDU) ove godine će biti održan od 3. do 7. maja na nekoliko lokacija - Narodno pozorište Sarajevo, Pozorište mladih, Općina Stari Grad, Bosanski kulturni centar.