Kultura
0

Tarik i René s predstavom "Spektakluk" stižu u BiH

Klix.ba
Hit predstava "Spektakluk", zagrebačkog kazališta Kerempuh, čiji su autori i glumci René Bitorajac i Tarik Filipović, napokon stiže u Bosnu i Hercegovinu.
Mini turneja obuhvata predstave u Sarajevu 28.10. u Bosanskom kulturnom centru, dan kasnije u Zenici, u Bosanskom narodnom pozorištu, i konačno 30.10. u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru.

Popularni glumci i dugogodišnji prijatelji Tarik i René zajednički su osmislili ovaj urnebesni kabare koji je u zagrebačkom kazalištu Kerempuh oborio sve rekorde gledanosti.

Tarik i René su autori, reditelji, koreografi i glavni protagonisti "Spektakluka", u kojem uskaču u 11 različitih likova, pjevaju, plešu i pri tom propitkuju sve one fenomene koji su, kako sami kažu, u posljednjih 20 godina mijenjali svijet – internet, mobilni telefoni, digitalni fotoaparati, reality show, pivo u plastičnoj ambalaži, samo su neki od njih, a nagovještavaju nezaboravni zabavu uz ovaj originalni glumački dvojac. Uz salve smijeha i oduševljenje publike, sve dosadašnje izvedbe "Spektakluka" popratilo je i prepuno gledalište, što će zasigurno biti slučaj i na bosanskohercegovačkoj mini turneji.

Izvršni producent predstava je Tomislav Kašljević.

Pretprodaja ulaznica započinje 2.10.2013., a za sve predstave, ulaznice se mogu nabaviti putem servisa www.kupikartu.ba, te na blagajnama pozorišta i dvorana.