|

Tarik Filipović predstavlja monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića

Tarik Filipović predstavlja monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića
22
Klix.ba
23.2.2017. u 18:16
28
komentara
22

dijeljenja
Tarik Filipović predstavlja monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića
Nova autorska predstava jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i televizijske zvijezde Tarika Filipovića - "Ćiro", o životu Miroslava Ćire Blaževića, bit će premijerno izvedena 3. marta u rodnom gradu Miroslava Ćire Blaževića, Travniku, u Centru za kulturu, s početkom u 20 sati.
Samo dan nakon Travnika, 4. marta, predstava "Ćiro" stiže i u Zenicu, ovoga puta rodni grad Tarika Filipovića, gdje će biti izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu u 20 sati.

Nakon ove dvije pretpremijere, predstava 10. marta stiže u Zagreb, gdje će biti izvedena u satiričkom Kazalištu "Kerempuh", matičnom pozorištu Tarika Filipovića.

U središtu pažnje cjelokupne predstave "Ćiro" nalazi se jedinstvena nogometna ikona - Ćiro Blažević, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno sine moj dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost."Ćiro" je Tarikov najnoviji originalan autorski projekt, kojeg producira njegov prijatelj i renomirani producent Tomislav Kašljević. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega osobno, kroz period odrastanja i sazrijevanja. Tarik Filipović jedan je od najpoznatijih glumaca naših prostora. Rođeni Zeničanin sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač obarao rekorde popularnosti, pa ove dvije predstave slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u historiji hrvatskog pozorišta.

Ulaznice za predstavu "Ćiro" u Travniku, 3. marta i u Zenici, 4. marta već su u pretprodaji i mogu se kupiti na blagajnama dvorana.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...