Talentovani mladi glumac
375

Tarik Džinić je pojačanje u predstavi "Tri sestre": Osjećao sam se kao da sam dobio jackpot

E. Lj.
Tarik Džinić (Foto: H. M./Klix.ba)
Tarik Džinić (Foto: H. M./Klix.ba)
Mladi glumac Tarik Džinić, kojeg je bh. javnost upoznala kroz ulogu mladog Izeta Fazlinovića u hit seriji "Konak kod Hilmije", novo je pojačanje u ekipi predstave "Tri sestre" Pjera Žalice koja je na redovnom repertoaru Kamernog teatra 55.

Riječ je o predstavi koja je nastala na osnovu teksta Antona Pavloviča Čehova koji i nakon više od stotinu godina pred publiku donosi priču o maštanju i čežnji za boljim životom. Premijerno je izvedena u oktobru prošle godine, a nekoliko mjeseci prije završetka pozorišne sezone skinuta je s redovnog repertoara zbog narušenog zdravlja Saše Petrovića.

"Reditelj predstave Pjer Žalica je s direktorom Kamernog teatra 55 Emirom Hadžihafizbegovićem morao napraviti zamjenu zbog interesa javnosti za ovu predstavu. Odlučio se za promjenu starosne dobi lika pa su okolnosti postale, čini mi se, još zanimljivije. To je sada mladić mojih godina, provincijalac, koji kao i ostali likovi u predstavi mašta o boljem životu koji je na nekom drugom mjestu. I on je zaglavljen između želja i onoga što stvarnost jeste", rekao je Džinić.

Priča nam kako je odmah bilo jasno šta reditelj traži od njega pa je, slijedeći to, brzo ušao u kod predstave.

"Zaista mi je uzbudljivo igrati ovaj lik jer on gradi tu komičnu stranu Čehovljevog svijeta, a s druge strane, ono što mi je još važnije, je da sam u čitanju teksta iz današnjeg vremena shvatio da smo preplavljeni mladim ljudima, čak mojim vršnjacima, koji su 'preko noći' postali zatrovani pijuni pojedinih vladajućih čelnika. Nažalost, to mi je pomoglo", ispričao je.

Sretan je, kaže nam, zbog prilike da sarađuje sa Žalicom čiji rad iznimno poštuje, no priznaje da još uvijek ne vjeruje da pozorišnu scenu dijeli s velikanima bh. glumačke scene.

"Kada neko ima mnogo iskustva i znanja, a uz to je jednostavan i duhovit čovjek, to je dobitna kombinacija. Imam veliko poštovanje prema Pjeru Žalici, ali sam se osjećao i ugodno radeći s njim. Ansambl Kamernog teatra je veoma pristupačan i istinski profesionalan. Mnogo šaroliko talentovanih i vrijednih ljudi od kojih ću sigurno mnogo naučiti", rekao je.

Na kraju razgovora rekao nam je kako je zahvalan Žalici i Hadžihafizbegoviću na prilici i povjerenju koje su mu ukazali.

"Ovo je stvarno kao neki jackpot dobitak. Tako sam se i osjećao, kao da me je neko usred zime nazvao i rekao mi da sam osvojio putovanje na Maldive", bio je iskren Džinić.