Kultura
50

"Tantijema" Magacin Kabarea premijerno u Zagrebu

Klix.ba
Novi kabare Magacin Kabarea "Tantijema" svoje premijerno igranje doživjet će u petak 13. septembra u Zagrebu u sklopu festivala "5 Dana Sarajeva u Zagrebu".

Još jedna odlična saradnja Magacin Kabarea sa članovima Sarajevo Jazz Guerrile ostvarena je kroz romantični kabare režisera Emira Kapetanovića u kojem glavnu ulogu muze tumači Zana Marjanović.

"Veoma me raduje ponovno učešće na festivalu '5 Dana Sarajeva u Zagrebu', posebno što ovog puta zatvaramo festival premijerom naše nove predstave. Prvi put imamo premijeru van svog prostora i to pred 500 ljudi, što i pored postojeće publike koju smo stekli u Zagrebu, ovo gostovanje je od velikog značaja za Magacin Kabare", izjavila je Zana na probama prije zagrebačke premijere.

U pratnji fantastičnih muzičara Sarajevo Jazz Guerrile, Dine Šukala, Edvina Hadžića i Adisa Sirbubala pred zagrebačkom publikom muza će premijerno ispričati priče o ljubavi, vezama, umjetnosti i umjetnosti foliranja.

"'Privatno se Zana i ja poznajemo već 15 godina i dijelimo zajedničku ljubav prema jazz muzici i uvijek smo tražili neki model u kojem možemo da pomiješamo njenu ljubav prema teatru i moju prema muzici kroz jazz kabare. Drago mi je da smo to konačno uspjeli i da smo napravili predstavu koja će sigurno biti zanimljiva ljudima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i van granica. Mislim da je divno da Zana ima priliku da pokaže da pored toga što odlično igra i glumi, fenomenalno izgleda i odlično pjeva. Sarajevo Jazz Guerilla je radila slične stvari sa mnogim drugim pjevačima, međutim, nismo nikada imali režisera pod čijom bi palicom to bilo, ovaj put to radi jedan strašno talentovan i mlad čovjek, koji se zove Emir Kapetanović, i koji nas svaki dan fascinira svojim umijećem i humorom. Uz sve to probe koje traju i po 6 sati dnevno prolete jako brzo, okreneš se i već je pao mrak. Zaista uživamo raditi zajedno", kazao je Dino Šukalo o saradnji sa Magacin Kabareom i pripremama na predstavi.

Premijerom kabarea "Tantijema", Magacin Kabare će se po drugi put predstaviti u sklopu festivala "5 Dana Sarajeva u Zagrebu". Nakon zagrebačke premijere, početkom oktobra "Tantijema" će otvoriti novu sezonu Late Nite programa Magacin Kabarea u caffe clubu Gogo, za koju Magacin Kabare najavljuje još novih predstava i puno smijeha.