|

Talijanski slikar Atillio Melata Mostaru darovao zbirku od 24 slike

Talijanski slikar Atillio Melata Mostaru darovao zbirku od 24 slike
13
A
Anadolija
29.11.2015. u 08:33
0
komentara
13

dijeljenja
1/11 Foto: Anadolija
2/11 Foto: Anadolija
3/11 Foto: Anadolija
4/11 Foto: Anadolija
5/11 Foto: Anadolija
6/11 Foto: Anadolija
7/11 Foto: Anadolija
8/11 Foto: Anadolija
9/11 Foto: Anadolija
10/11 Foto: Anadolija
11/11 Foto: Anadolija
Likovnom izložbom pod nazivom "Sjedinjeni u umjetnosti", koja je otvorena sinoć u Mostaru otvorena u galeriji Centra za kulturu, autor talijanski slikar Atillio Melato je u spomen na svoga oca koji mu je prenio ljubav prema Mostaru u trajno vlasništvo poklonio gradu na Neretvi 24 autorska djela.
Pun emocija, autor izložbe Atillio Melato se zahvalio građanima Mostara i samom Mostaru što je dobio priliku postati i sam dijelom grada koji za njega ima veliki značaj.

"S velikim zadovoljstvom i s uspomenom na svoga oca koji je ovdje proveo teške, ali duhovno bogate ratne godine, ja sam sretan što Mostaru i ovim građanima mogu pokloniti ove slike i biti dijelom ovoga grada", kazao autor Melato. Izrazio je nadu kako je ovo samo prvi korak u trajnom prijateljstvu između njega, rodnog mu grada Agna kod Padove i Mostara.

Da je prijateljska ruka rado prihvaćena pokazao je mostarski načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić, koji se u ime Grada Mostara i svih građana Malatu zahvalio na bogatoj zbirci od 24 slike te mu uručio zahvalnicu i monografiju Mostara.

Ovakvi projekti, kako je kazao Ćorić, u ovome vremenu su itekako potrebni, jer stvaralačka inspiracija koja se osjetila, kako je naglasio, bez dvojbe je poticaj suradnji grada Mostara i grada Agne.

Izložba simboličnog naziva "Sjedinjeni u umjetnosti", u Mostar je večeras pokazala da umjetnost progovara na poseban način i da za nju nema jezičnih ni geografskih barijera.

Želju za kulturnom suradnjom iskazao je i gradonačelnik općine Agna kod Padove, Gianluca Piva, koji je podržao organizaciju ove izložbe, te u znak podrške i prijateljstva došao u Mostar sa gradskim vijećnicima.

Ovaj vid povezivanja kroz umjetnost značajnim je ocijenio i mostarski umjetnik Florijan Mićković koji je otvorio izložbu, kao i Silvio Nardo iz mjesta Montegrotto Terme, koji je inače počasni građanin Mostara.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.