|

Talentovani mladi glumci 29. aprila izvode predstavu "Murlin Murlo" u BIS-u

Talentovani mladi glumci 29. aprila izvode predstavu "Murlin Murlo" u BIS-u
0
Klix.ba
25.4.2019. u 10:53
1
komentara
0

dijeljenja
Talentovani mladi glumci 29. aprila izvode predstavu "Murlin Murlo" u BIS-u
U Brew Imperial Societyju (prostor bivšeg kina Imperijal) u Sarajevu će u ponedjeljak, 29. aprila, u 20 sati biti izvedena diplomska predstava "Murlin Murlo" studenata glume Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo. Cijena ulaznice je 7 KM.
Predstava donosi priču o životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom i boljim životom gotovo je Čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama. O još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

Uloge su ostvarili Aneta Grabovac, Nadine Mičić, Filip Radovanović i Kemal Rizvanović."Ponosna, iz razloga što se radi o djelu koje je izašlo sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, svjedočim da je ''Murlin Murlo' Anete Grabovac, Filipa Radovanovića, Nadine Mičić i Kemala Rizvanovića nešto što se sasvim sigurno treba vidjeti. Predstava koja podsjeća zašto je privilegija baviti se teatrom i koja garantuje da on ostaje u dobrim rukama. To su četiri mlade glumačke ličnosti čiji raskošni talent, nasuprot junacima iz priče, nema granica", rekla je glumica Jasna Žalica.

Reditelj Srđan Vuletić kaže da "Murlin Murlo" ima mladu, razigranu podjelu punu vihora i obilje talenta kojeg želimo gledati u vremenu koje dolazi, odnosno sve ono što čini jednu diplomsku predstavu sjajnom.

"Ovi talentovani, mladi glumci uspijevaju osvojiti slojevitost Koljadinog teksta, gorčinu humora i dubinu frustracije neostvarenih života u provinciji. Braneći fragilnost i usamljenost svojih likova i ne komentarišući njihovu površnost i surovost, napravili su stilski ujednačenu predstavu, koju će, nadam se, dugo igrati", rekao je glumac Ermin Bravo.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...