RCC
0

Takmičenje za izbor najboljeg eseja i fotografije

Sarajevo-x.com
Sekretarijat Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) danas je objavio svoj prvi Natječaj za izbor najboljeg eseja i fotografije na temu "Regionalna suradnja u Jugoistočnoj Europi".

Takmičarski radovi treba da odražavaju misiju RCC-a kojoj je svrha promocija zajedničke suradnje, te europske i euro-atlantske integracije Jugoistočne Europe u cilju jačanja ekonomskog i društvenog razvoja u regiji, na korist svim njenim građanima.

Radovi također treba da odražavaju spremnost građana Jugoistočne Europe da preuzmu odgovornost za svoju budućnost i da, putem dijaloga i suradnje, kreiraju uslove za sveobuhvatan napredak regije, te stvore okruženje tolerancije i poticaja.

Pravo učešća u natječaju imaju svi građani i pravni subjekti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Republike Moldavije, Rumunije, Srbije, Turske i UNMIK/Kosova, bez obzira na dob i profesiju.

Najbolji radovi u obje kategorije (esej i fotografija) bit će nagrađeni kako slijedi: 1. mjesto - 2.000 eura, 2. mjesto - 1.000 eura, 3. mjesto - 500 eura. Rok za dostavu radova je 15. oktobar/listopad 2008. godine.

Radove treba poslati na sljedeću adresu: Sekretarijat Vijeća za regionalnu suradnju Ured za odnose s javnošću (za Natječaj za izbor najboljeg eseja i fotografije) Trg Bosne i Hercegovine 1/V

71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina

Kompletan tekst Natječaja može se naći na web stranici RCC-a: www.rcc.int.