{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tajni dnevnik Adrijana Mola" u SARTR-u

24.3.2013. u 15:47
1
0
"Tajni dnevnik Adrijana Mola" u SARTR-u
1
"Tajni dnevnik Adrijana Mola" u SARTR-u
Na Otvorenoj sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će 24. marta od 20 sati imati priliku da pogleda predstavu "Tajni dnevnik Adrijana Mola", u okviru Undiplomatic art projekta Festivala MESS.
Predstava je realizirana u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke, a režiju predstave potpisuje Ana Đorđević. Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni Sarajevskog ratnog teatra po cijeni od 5 KM, uz mogućnost popusta za studente, penzionere i učenike osnovnih i srednjih škola.

Ulaznice možete rezervisati putem e-maila: [email protected] ili slanjem poruke u inbox njihovog Facebook pagea.

Predstava "Tajni dnevnik Adrijana Mola" je slika svijeta viđenog očima jednog netipičnog, ali harizmatičnog tinejdžera. Ta slika zbog njegove naivnosti ponekad djeluje komično, a zbog njegove osetljivosti, surovo i strašno. Predstava je satkana od kontrasta između komičnog i porazno realističnog, lirskog i grotesknog, uzvišenog i niskog, koji se smjenjuju u furioznom ritmu, baš onako kao što se smjenjuju i osjećanja u duši osobe koja više nije dijete, a još nije ni odrasla. Jer, dok u njegovom mladom, neiskusnom umu niče želja da postane neko poseban i posveti se velikim idejama i poeziji, pred njegovim očima banalna preljuba razara brak njegovih naglašeno nesavršenih roditelja i lišava ga majčinske ljubavi. Istovremeno, dok seksualno sazrijeva i doživljava svoje "buđenje proljeća" u vezi sa djevojkom koju romantično voli, ne sluti da će iskusiti svoj prvi ljubavni poraz. Ali sva ova zbrka kontradiktornih utisaka, podijeljenih emocija i ta bura njemu teško podnošljivih i neobjašnjivih događaja za njega dobija smisao, jer je pretočena u formu dnevnika, koji čini i formalnu i tematsku osnovu predstave. "Tajni dnevnik Adrijana Mola" režirala je uspješna beogradska režiserka Ana Đorđević, tekst potpisuje Sue Townsend, a svoju premijeru predstava je imala 15. oktobra 2009. godine.

U predstavi igraju: Adrijan Mol - Vladimir Nićiforović, Pandora - Đurđa Vukašinović, Najdžel - Zlatan Vidović, Majka - Dragana Marić, Otac - Mario Lukajić, Čika Lukas - Dejan Zorić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: