{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tajna džema od malina" na sceni SARTR-a i "Promjena" u BKC-u

20.10.2014. u 08:42
4
1
"Tajna džema od malina" na sceni SARTR-a i "Promjena" u BKC-u
4
Do kraja mjeseca oktobra predstava "Tajna džema od malina" se igra u pet termina na sceni Sarajevskog ratnog teatra i to u utorak 21., srijedu 22., četvrtak 23., subotu 25. i nedjelju 26. oktobra u 20 sati.
"Tajna džema od malina" predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića.

Karim Zaimović (1971.-1995.) bio je jedan od najvećih književnih talenata na ovim prostorima u 20. stoljeću. Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Predstavu "Tajna džema od malina" realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.

U predstavi igraju Snežana Alič, Alban Ukaj, Jasenko Pašić, Ermin Bravo, Adi Hrustemović i Benjamin Bajramović, dramatizaciju i dramaturgiju potpisuju: Bojana Vidosavljević, Dario Bevanda i Adnan Lugonić, a režiju Selma Spahić.

Rezervacije ulaznica na telefon: 033/664-070 (svaki radni dan od 10 do 16 sati), 064/4-168-148 (tokom vikenda) ili Facebook inbox. Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10 do 16 sati, a na dan predstave i od 18 do 20 sati.

U petak, 24. oktobra u 20 sati na sceni Bosanskog kulturnog centra publika će ponovo imati priliku pogledati hip-hop mjuzikl "Promjena". Ovaj projekat je realizovan uz saradnju Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja Scena u sklopu Programa Teatarski opservatorij i angažovan je veliki broj učesnika.

Uz glumačku ekipu koju čine Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković, Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo, Ivana Vojinović i Davor Sabo na sceni će se naći četrnaest plesača i grupa muzičara. Koreograf predstave je Željko Božić iz Slovenije koji je sa svojim koreografijama osvojio približno sto titula na festivalima i takmičenjima. Hip-hop mjuzikl je autorski projekat Admira Crvčanina koji potpisuje scenario i režiju dok je producentica projekta Amira Kudumović.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni BKC-a od 10 do 17 sati. Rezervaciju je moguće izvršiti pozivom na telefon 060 312 7951. Određeni broj ulaznica će biti i na blagajni SARTR-a od utorka od 18 do 20 sati.

Više informacija o predstavama možete pronaći na SARTR-ovoj web stranici www.sartr.ba ili pozivom na telefon 033 664 070.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: