|

Svjetski poznati pijanist Robert Werner dolazi na Treći austrijski bal u Sarajevu

Svjetski poznati pijanist Robert Werner dolazi na Treći austrijski bal u Sarajevu
145
Klix.ba
28.5.2019. u 13:39
10
komentara
145

dijeljenja
Svjetski poznati pijanist Robert Werner dolazi na Treći austrijski bal u Sarajevu
U Sarajevskoj Vijećnici će se 8. juna ove godine održati treći po redu Austrijski bal kojem će prisustvovati svjetski poznati pijanista Robert Werner. Ovaj bal postoji već više od 100 godina, te prerasta u tradiciju i u našoj zemlji.
"Kao i prethodnih godina, publika će moći da uživa u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika. Jedan od njih svakako je i Robert Werner, svjetski poznati pijanista koji u Sarajevo dolazi po treći put kako bi bio dio ovog gala događaja," izjavila je Zinaida Jamakosmanović, predsjednica udruženja Austrijski bal u BiH.

Werner je poznati austrijski pijanista, kompozitor, pjevač, pozorišni profesionalac, poznavalac muzike i strastveni zabavljač. Klavir je počeo da uči od svog oca, a nastavio je sa školovanjem u Beču, gdje je postao fasciniran muzikom koju taj grad pruža, prije svega, operom i džezom.

Tokom studija klavira u Bratislavi, polje interesovanja je proširio na različite muzičke stilove i žanrove, posebno džez, rok i pop muziku. Pjevačku karijeru je započeo s operetskim repertoarom, a nastavio kao solista (kontra tenor) u Bečkoj državnoj operi, gdje je bio angažiran 25 godina.

Za to vrijeme, počeo je i da komponuje. Оbjavio је više kompakt-diskova sa svojim djelima, među kojima su "Emotion" (1995) i "Today, Tomorrow, Forever“ (2010). Njegov opus uistinu je raznolik. Osim što komponuje, piše filmsku muziku, muziku za umjetničko klizanje (za Carolin Kostner, svjetsku prvakinju), a napisao je i mjuzikl "Grof Drakula“ (2013). Bilježi nastupe u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Grčkoj i Kini.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...