{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Svi marš u BKC": Mjuzikl "Promjena" 24. oktobra

15.9.2014. u 19:49
19.9.2014. u 09:00
232
8
"Svi marš u BKC": Mjuzikl "Promjena" 24. oktobra
232
Nakon uspješne premijere prvog bh. hip-hop mjuzikla koji se odigrao u Sarajevskom ratnom teatru u aprilu ove godine, producenti predstave su odlučili da premjestiti mjuzikl u Bosanski kulturni centar.
"Zahtjevi za reprizom predstave su bili sve veći, a kako zbog kompleksnosti projekta ne možemo priuštiti repertoarsko igranje, predstave odlučili smo se za BKC zbog većeg kapaciteta mjesta", istakla je producentica predstave Amira Kudumović.

Jedna od ideja projekta je približiti teatar mladim ljudima, tako da su producenti predstave odlučili podijeliti besplatne karte za cijeli jedan razred.

"Pozorištu je neophodno podmlađivanje publike. Mladi misle da je pozorište dosadno. I kada dođu u situaciju da biraju između nekog 3D spektakla ili pozorišne predstave oni jednostavno odu u kino. Tako ne ostavljaju mogućnost da iskuse pozorište kao najautentičniju 3D sliku koju će doživjeti u životu", istakao je reditelj predstave Admir Crvčanin.

Organizatori predstave napominju da će broj karata biti ograničen, bez obzira na kapacitet Bosanskog kulturnog centra, i to zbog tehničkih razloga.

"BKC je velika dvorana, a ideja cijelog projekta je što intimniji doživljaj predstave tako da ćemo u prodaju pustiti limitirani broj karata kako bi našim gledateljima priuštili potpuni ugođaj", istakla je producentica mjuzikla.

Treba napomenuti da je ovo posljednje igranje predstave za ovu godinu što se tiče Sarajeva, te svi koji žele pogledati ovaj mjuzikl to mogu učiniti 24. oktobra.

Ni čitatelji našeg portala neće biti uskaćeni za ovaj pozorišni užitak tako da ćemo najbržih sedam nagraditi sa po dvije karte. E-mail sa naznakom "Za Promjenu", uz svoje ime, prezime i broj telefona pošaljite na [email protected].

Dobitnici ulaznica su: Kenan Karavdić, Omar Drljević, Elma Karović, Selma Korlat, Dženita Tica, Dunja Bošnjak i Alija Samardžić. Oni će o vremenu i načinu preuzimanja ulaznica biti obaviješteni telefonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: