Kultura
5

Svetislav Basara gostuje u sarajevskom Domu mladih s predstavom "Hipertenzija"

Klix.ba
Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih savremenih srbijanskih književnika, sa već sada antologijski priznatim dramaturškim opusom, u svom komadu "Hipertenzija" na autentičan, duhovit, ironičan način, bez banalne dnevno-političke aktuelizacije, donosi "apsurdno-istinitu“ priču punu grotesknog i paradoksalnog humora.

Sa glumačkim dvojcem Predrag Ejdus -Branislav Trifunović, Svetislav Basara, prvi put, svoju tragikomičnu priču postavlja na scenu, što ovu predstavu čini nesvakidašnjim pozorišnim događajem.

Do danas je predstava imala više od 80 izvođenja u Srbiji i regionu. Predstava je zbog velikog interesovanja publike bila postavljena na stalni repertoar u Beogradu i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Predstava u Sarajevu će igrati 27. aprila 2016. godine u amfiteatru Doma mladih.

Karte se mogu nabaviti po cijeni od 15 KM, online putem servisa kupikartu.ba, te na svim prodajnim mjestima u sklopu njihove mreže u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini. Za posjetioce predstave bit će organizovan after party i druženje s glumcima na krovu hotela Marriot, u njihovom Sky Baru.