{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečano zatvaranje kampa "Mladi i naslijeđe - Ćuprija 2008."

F
7.8.2008. u 11:46
0
0
Svečano zatvaranje kampa "Mladi i naslijeđe - Ćuprija 2008."
0
Svečano zatvaranje kampa "Mladi i naslijeđe - Ćuprija 2008."
Međunarodni forum Bosna, uz saradnju i podršku više organizacija iz zemlje i svijeta, organizirao je od 31. jula do 9. augusta 3. međunarodni ljetni kamp "Mladi i naslijeđe - Ćuprija 2008. - Stolačko gostoprimstvo".
Kamp je okupio mladiće i djevojke iz cijeloga svijeta na realizaciji radnog, obrazovnog i zabavnog programa. U program su uključeni radni sadržaji ponovne uspostave i zaštite više spomenika kulturnog naslijeđa te doprinošenja u snaženju tolerancije i povjerenja u bosanskohercegovačkom jedinstvu razlika.

I ove godine sudionici kampa rade na rehabilitaciji Ćuprijske džamije, saniranju i obnovi Vakufske kuće u Bradama, na čišćenju korita Bregave, na rehabilitaciji zida pravoslavnog groblja, na čišćenju nekropole Gorica, kao i drugih mjesta prirodnog i kulturnog naslijeđa.

Zatvaranje kampa koje je predviđeno 8. augusta bit će svečani čin ispraćanja sudionika uz prisustvo gostiju iz zemlje i svijeta. Sudionici kampa će na prikladan način prikazati rezultate rada i prijedloge za program "Ćuprija 2009."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: