{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečano otvoren renovirani objekt Pozorišta mladih Sarajevo

F
27.9.2016. u 20:57
213
17
Svečano otvoren renovirani objekt Pozorišta mladih Sarajevo
213
Ministar za prostorno uređenje, građenje i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić i v.d. direktora Pozorišta mladih Sarajevo Semir Krivić izrazili su zadovoljstvo što su radovi na rekonstrukciji objekta završeni.
"Ova institucija je zaslužila rekonstrukciju i sada je to lijep objekt", kazao je Lukić i dodao da će najmlađi ljubitelji pozorišta, kao i uposlenici, uživati u posjetama, zimi će im biti tolije, a ljeti ugodnije.

Radovi na rekonstrukciji objekata uključivali su termoizolaciju vanjskih zidova objekata, sanaciju i termoizolaciju krovova, zamjene dotrajalih i energetski neefikasnih vanjskih stolarija, zamjene kotlova za loženje, ugradnje termostatskih ventila kao i pumpi, ultrazvučnih mjerača troška toplote i druge mjere eneregetske efikanosti.

V.d. direktora Krivić je optimista, rekonstrukcija zgrade im puno znači, te i da će to doprinijeti popularizaciji Pozorišta, i trudit će se da ojačaju produkciju, da obogate repertoar kako bi najmlađe posjetioce što više privukli.

Ovo je jedan od sedam objekata javnih ustanova u Kantonu Sarajevo koji se rekonstruiraju u okviru ovog projekta, a realizuje ga UNDP u partnerstvu s Kantonom Sarajevo, putem Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, te u saradnji s Fondom za zaštitu okoliša FBiH i Vladom Švedske.

Vrijednost radova je oko 300.000 KM, a projekt je finansiran u okviru sporazuma UNDP s Vladom Kantona Sarajevo, gdje učešće UNDP iznosi 25 posto sredstvima Vlade i Federalnog fonda za zaštitu okoliša.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: