Kultura
0

Svečana projekcija filma "Što je muškarac bez brkova?"

Sarajevo-x.com/SFF
Svečana projekcija filma "Što je muškarac bez brkova?" hrvatskog reditelja Hrvoja Hribara biće održana u subotu, 18. marta u sarajevskom kinu Meeting Point sa početkom u 20 sati.

Sarajevska publika ovom prilikom susrešće se i sa dijelom ekipe ovog ostvarenja. Sarajlijama će se tako u subotu uveče u Meeting Pointu pokloniti Hrvoje Hribar, te glumice Zrinka Cvitešić i Marija Škaričić.

Podsjećamo, film Što je muškarac bez brkova? svjetsku premijeru je doživio na 11. Sarajevo Film Festivalu u okviru Takmičarskog programa, a glumica Zrinka Cvitešić iz glavnog grada BiH otišla je ovjenčana prestižnim Srcem Sarajeva za najbolju žensku ulogu. Premijera na Sarajevo Film Festivalu ovom ostvarenju je otvorila vrata brojnih filmskih smotri širom svijeta.

Muškarac bez brkova oduševio je tako izbirljivu publiku Pusan Film Festivala koja je čak naučila zviždati song Tamare Obrovac. Zatim je dva dana uoči projekcije na Zagreb Film Festivalu rasprodao dvoranu Studentskog centra i podigao na noge publiku koja mu je dodijelila svoju nagradu na festivalu. Na Thessaloniki Film Festivalu završio je u samom vrhu ocjena grčke publike.

Film je potom krenuo u kino distribuciju u Hrvatskoj gdje je ostvario fantastičan uspjeh. Film Što je muškarac bez brkova? vidjelo je više od 150.000 gledalaca u Hrvatskoj.

Uloge u filmu su ostvarili: Leon Lučev (Lučev je sarajevskoj publici najpoznatiji po sjajnoj ulozi Pelde u filmu Grbavica, rediteljke Jasmile Žbanić), Zrinka Cvitešić, Ivo Gregurević, Jelena Lopatić, Bojan Navojec… Jednu od uloga u filmu Što je muškarac bez brkova? ostvarila je i Marija Škaričić, dobitnica nagrade za najbolju glumicu na 10. Sarajevo Film Festivalu za ulogu ostvarenu u filmu Ta divna splitska noć.

Film Što je muškarac bez brkova? sarajevska publika će od nedjelje moći pogledati svakog dana u kinu Meeting Point u terminima od 19 i 21 sat.