Kultura
0

Sve spremno za prvi "Optionz" festival u Tuzli

FENA
U organizaciji UG Tuzla Live, FM Jam-a, OP Revolta od 30. avgusta - 1. septembra u Tuzli će biti održan prvi "Optionz" festival.

Prvi dan Festivala 30. avgusta nazvan je "Tuzla Live day" a na stadionu "Telex" nastupit će tuzlanski bend "NO RULES", "KULTUR SHOCK" i "LET 3".

"FM Jam Unity day" bit će drugi dan Festivala na kojem će nastupiti popularni hrvatski sastav "T.B.F" (The Beat Fleet) te hip-hoperi Edo Maajka, Marčelo i Frenkie.

Zadnji dan Festivala, "Revolt day" bit će obilježen koncertima "DUB REBELLION -a ", Vunenog i benda "DEFENCE" u tuzlanskom Domu mladih.

Svaki dan festivala pratitt će dnevne aktivnosti: grafiti – Central Park Wall of Fame i krug Telex-a, crtanja murala preko cijele zgrade, DJ-i tokom cijelog dana, Open Air foto galerija, likovna kolonija te Street Art i izložbe u centru grada.

Organizatori će u narednih nekoliko dana pustiti karte u prodaju, kao i informacije o lokaciji na kojima se karte mogu kupiti. Prodaja će se vršiti po principu festivalskih karata (za sva tri dana) a dnevne ulaznice će se moći kupiti samo na dan održavanja koncerta.