{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve spremno za premijeru lutkarske predstave "Titiz i Džomet"

13.11.2013. u 22:13
13
1
Sve spremno za premijeru lutkarske predstave "Titiz i Džomet"
13
Sve spremno za premijeru lutkarske predstave "Titiz i Džomet"
Premijera predstave "Titiz i Džomet" bit će izvedena u Centru za kulturu "Sarajevo" u četvrtak 14. novembra s početkom u 12 sati, dok će prva repriza biti istog dana u 18 sati. Ulaznice za prvu reprizu su u prodaji u prostorijama Centra, dok je premijera već rasprodata.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Titiz i Džomet" je lutkarska predstava nastala prema narodnoj priči s prostora Bosne i Hercegovine, u dramaturškoj obradi poznatog pisca za djecu Mirsada Bećirbašića, u režiji Mirele Trepanić.

U maniru bajke predstava govori o putovanju dva najbolja prijatelja, jednom škrtici, Titizu i drugom darežljivom, Džometu. Na tom putovanju škrtarenje Titiza dolazi do izražaja i on ostavlja Džometa bez ičega. Džomet ima sreće i zahvaljujući priči koju čuje od 'đavola' postaje bogat i ženi princezu. Šta je dalje bilo sa Titizom otkrijte sami u ovoj predstavi za malu ali i veliku raju.

Predstava obiluje muzičkim akcentima, koreografijama, komičnim momentima te nosi poruku da ne treba biti škrt, već dijeliti sa drugima, pa će i drugi dijeliti sa tobom.

U glavnim ulogama se pojavljuju iskusni glumci Ivana Vojinović kao Titiz i Princeza, te Adis Omerović kao Džomet i 'Đavo'. Dizajn i izradu originalnih lutki uradili su Alisa Čajić i Mario Drmać.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: