Kultura
0

Sve spremno za početak susreta "Cum grano salis"

FENA
Sve pripreme su završene i Tuzla je spremna ugostiti učesnike Sedmih međunarodnih književnih susreta "Cum grano salis", kojima će od 6. do 9. septembra biti domaćin, istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Izvršnog odbora susreta Franjo Kovačević.

Izvršna producentica manifestacije Enisa Žunić napomenula je kako su ovogodišnji književni susreti obogaćeni brojnim sadržajima i predstavljaju vrlo dobro organiziran i kvalitetan kulturni događaj.

"Pozvali smo književnike, predstavnike književnih institucija, novinare i ljubitelje pisane riječi iz BiH, Evrope i svijeta. Očekujemo da će se mnogi odazvati i dati svoj doprinos Sedmim književnim susretima "Cum grano salis", posebno građani Tuzle koji su tradicionalno poznati kao izvrsni domaćini", kazala je Žunić.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović smatra da je održavanje ovakve književne manifestacije izuzetna prilika za promociju pisane riječi.

"Tuzla je postala glavni grad romana na zapadnom Balkanu. Održavanje književnih susreta "Cum grano salis" odlična je prilika da se promovira knjiga, pisci i grad Tuzla kao grad mastionice i pera", istakao je Imamović.

"Cum grano salis 2007." počet će u četvrtak 6. septembra kada se očekuje dolazak brojnih gostiju iz cijelog regiona. Glavni sadržaji planirani su za petak i subotu, kada će biti proglašen i najbolji roman na govornom području BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske za 2006. godinu.