|

Sve lokacije SFF-a spremne za početak filmske smotre

Sve lokacije SFF-a spremne za početak filmske smotre
0
F
FENA
16.8.2006. u 14:56
0
komentara
0

dijeljenja
Sve lokacije SFF-a spremne za početak filmske smotre
Svih jedanaest lokacija na kojima će biti organizirane projekcije ovogodišnjeg 12. Sarajevo film festivala (SFF) gotovo su u potpunosti spremne za početak još jedne najveće regionalne filmske smotre.
Kako je potvrdila FENI Altijana Marić iz Press-službe SFF-a, još se priprema kino na Dobrinji, dok su ostale lokacije SFF-a spremne za doček gostiju i poklonika sedme umjetnosti.

U Sarajevo će već sutra početi dolaziti i prvi gosti Festivala, koji će ove godine zabilježiti rekordnih više od 400 akreditiranih novinara iz 27 zemalja. Među njima su i neki od najznačajnih filmskih kritičara te predstavnici vodećih svjetskih medijskih kuća. Sve najznačajnije medijske kuće iz regije također su potvrdile dolazak u Sarajevo, a veliku podršku Festivalu daju i brojni domaći mediji.

Marić naglašava da je ove godine Press-centar organiziran sa svim službama specijalno razvijenim za potrebe medija, a ulaznice se prodaju po najsavremenijem sistemu prodaje. Inače, tokom prvog dana prodaje ulaznica zabilježena je posjeta oko 10.000 ljudi, a intenzitetom i načinom prodaje ulaznica zadovoljni su i organizatori i publika.

Kako je dodala, u svim centrima SFF-a užurbano se privode kraju posljednje pripreme, a svi s nestrpljenjem očekuju prve filmske kadrove.

Dio projekcija Sarajevo film festivala ove će godine od 24. augusta moći pogledati i publika u Goraždu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.