Lena Stefanović-Gafić
0

Sve aktivnija sarajevska stilistica

Sarajevo-x.com
U jesenjem izdanju "The New York Times Style Magazinea" objavljenje su fotografije francuskog filozofa Bernarda - Henryja Levyja čiji styling potpisuje Lena Stefanović-Gafić.

Ova sve aktivnija sarajevska stilistica radila je i kao stilista predstave "Gospođica Julija" koju je režirao Damir Zlatar Frey, a koja je premijerno izvedena na ovogodišnjem MESS-u. Ovog ljeta Lena je boravila u Londonu gdje je prije tri godine diplomirala na prestižnom "Central Saint Martins college of art and design". Povod putovanju u London bila je radionica za kostimografe u klasi Garyja Thornea, profesora na "Royal academy of drama arts".

Fotografije Bernarda - Henryja Levyja su realizirane u okviru promocije američkog izdanja nove Levyjeve knjige "Američki Vertigo". Fotografije su rađene u Sarajevu u prostorijama "Francuskog kulturnog centra - Andre Malraux" gdje je Levy posjetio svog dugogodišnjeg prijatelja, direktora Centra Francisa Bueba. Magazin "Vanity Fair" je uvrstio Levyja na listu najbolje odjevenih muškaraca današnjice, opisujući ga kao neočekivan spoj Nietzschea i engleskog dendija Beaua Brummella.

"Bernard - Henry Levy je poznat po svom konzistentnom stilu koji uvijek podrazumijeva odijelo rađeno po mjeri i bijelu raskopčanu 'Charvet' košulju. Njegov izgled je postao sinonim njegovog imena, bilo da je na holivudskoj premijeri ili da izvještava iz spaljenog Darfura. Levy je primjer 'modernog filozofa' 21. stoljeća koji je podjednako poznat po svom glamuroznom životu kao i društvenom angažmanu", izjavila je stilistica Lena Stefanović-Gafić.