Kultura
0

Švajcarski multimedijalni umjetnički trio u Mediacentru Sarajevo

Sarajevo-X
Švajcarski multimedijalni art kolektiv N3KROZOFT MORD održat će u petak 23. aprila u Mediacentru Sarajevo (Kolodvorska 3) atraktivan audiovizualni performance pod nazivom “Read Error”.

Performance počinje u 21 sat, ulaz je besplatan.

‘Read Error’ je iznimno interesantan hipnotički događaj, koji predstavlja kombinaciju teorije i art performance-a, a koji imaju za cilj da publiku suoče sa zonama perceptivne nestabilnosti kroz kompleksno audio-vizualno okruženje.

Takozvana “pixelizacija” prostora metod je kojim ovaj kolektiv prezentira svoj rad sa digitalnim medijima.

N3KROZOFT MORD je trio koji čine video umjetnik Manuel Schmalstieg, sound umjetnik Nicolas Goulart, te teoretičar medija Boris Kish, koji se trenutno nalaze na jednomjesečnoj turneji u jugoistočnoj Europi tokom koje će nastupati u gradovima Slovenije, Hrvatske, Albanije i SCG .

Reference N3KROZOFT MORD nalaze se u radu William S. Burroughsa, Philip K. Dick-a (po čijim romanima su rađeni filmovi ‘BladeRunner’ i ‘Minority Report’), dadaiste Francisa Picabie i njegovih erotskih mašina te rada Willhelma Reicha.

Nastup N3KROZOFT MORD organiziraju UG Košnica i Mediacentar Sarajevo u sklopu programa 'Kultura novih medija', a uz podršku Office of Public Affairs ambasade SAD-a u Sarajevu te medijsku podršku www.sarajevo-x.com.