|

Sutrašnjim koncertom Sarajevska filharmonija otvara sezonu

Sutrašnjim koncertom Sarajevska filharmonija otvara sezonu
0
F
FENA
12.9.2006. u 13:28
0
komentara
0

dijeljenja
Sutrašnjim koncertom Sarajevska filharmonija otvara sezonu
Sarajevska filharmonija će 13. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo, koncertom na kojem će izvesti djela Čajkovskog, Dvoržaka i Rahmanjinova, svečano otvoriti sezonu 2006./2007.
Prema riječima direktora Sarajevske filharmonije Emira Nuhanovića, repertoar prvog ovosezonskog koncerta sastavljen je po izboru vjerne bh. publike.

"Repertoar smo u potpunosti prilagodili ukusima zaljubljenika u ovu vrstu muzike i ne sumnjam da će, zahvaljujući i solistici na klaviru, Aleksandri Romanić, sutrašnji koncert biti jedan od najboljih koji je Filharmonija izvela", kazao je Nuhanović.

Jedna od najpoznatijih pijanistica s ovih prostora Aleksandra Romanić je pohvalila atraktivnost repertoara koji pored italijanskog Capriccia i Simfonije br. 9 "Iz novog svijeta", sadrži i veoma zahtjevan Koncert za klavir i orkestar.

Sarajevska filharmonija će, pored tradicionalnih, do kraja sezone izvoditi jedan do dva koncerta mjesečno. Najavljen je i veliki koncert koji će biti održan u Skenderiji 6. decembra, na dan Mocartove smrti.

Koncert Sarajevske filharmonije kojim će biti otvorena sezona 2006./2007. počinje u 20.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.