{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra prva predstava Malog Magacin Kabarea

F
22.6.2012. u 21:27
0
2
Sutra prva predstava Malog Magacin Kabarea
0
Sutra prva predstava Malog Magacin Kabarea
Prva predstava Malog Magacin Kabare pod nazivom "Zulfo Pičolini i Kerim plesač u zemlji klovnova" kao i koncert njihovih članova, bit će održana sutra u Historijskom Muzeju Bosne i Hercegovine.
Na putovanje u zemlju klovnova i mašte koje su osmislili članovi Malog Magacin Kabarea sa edukatorima Monom Muratović, Sanelom Krsmanović, Amy Danielson, Sašom Peševskim i Irhadom Kuduzom, pozvani su svi mali (i veliki) posjetitelji.

Mali Magacin Kabare - radionica kreativnosti i mašte, objedinjava časove glume, gitare, plesa i scenskog pokreta i ima za cilj da teoriju koju djeca uče u školi, kroz igru povežu sa različitim vrstama umjetnosti.. A pored igre i učenja, bitan segment u njihovom radu predstavlja razvijanje individualnosti i socijalizacija djece.

Mali Magacin Kabare počeo je sa radom u februaru 2012. godine, a članovi su djeca od šest do 14 godina koja vole da se zabavljaju i uče. Tako razvija afinitet prema scenskim umjetnostima kroz program koji pomaže otvaranju i opuštanju i od kojeg će djeca imati koristi u školi i u svakodnevnom životu. saopćio je Magacin Kabare.

Predstava i koncert "Zulfo Pičolini i Kerim plesač u zemlji klovnova" bit će 26. juna izvedena i u Domu za nezbrinutu djecu na Bjelavama, a 27 .juna u Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra u Sarajevu.

U sklopu završnih aktivnosti prvog semestra, uz podršku i partnerstvo kompanije Roche, održana je humanitarna šetnja za pomoć djeci Malavija i Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: