{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra promocija knjige "Takvu sudbinu ne želim potpisati - Razgovori na Balkanu"

F
27.3.2008. u 13:30
0
0
Sutra promocija knjige "Takvu sudbinu ne želim potpisati - Razgovori na Balkanu"
0
Sutra promocija knjige "Takvu sudbinu ne želim potpisati - Razgovori na Balkanu"
Goethe institut u Sarajevu, Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC) i izdavačka kuća Šahinpašić organiziraju promociju knjige "Takvu sudbinu ne želim potpisati - Razgovori na Balkanu", švicarskog historičara i eksperta za razvoj Renéa Holensteina.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Teme ove knjige su sveobuhvatne. Riječ je o ljudskim pravima i demokraciji, sučeljavanju s prošlošću, položaju žena, kulturi, religiji, nacionalnom identitetu i ulozi međunarodne zajednice, saopćeno je iz Goethe instituta u Sarajevu, gdje će sutra u 18 sati biti održana promocija ove knjige.

Holenstein se bavio uvodom u kompleksnu problematiku Balkana, pogledom u historiju, sadašnjost i budućnost krizne regije, portretima ljudi koji su se dijelom pod velikim rizikom suprotstavili ludilu etniziranja u svojoj domovini. Vodio je opširne razgovore s 19 intelektualaca (novinari, ljekari, advokati, filozofi, teolozi, sociolozi, pisci) iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Hrvatske, dajući im prostora da iznesu mišljenja o ratu, raspadu jugoslavenske višenacionalne države, ratu i mogućim alternativama.

Holenstein je historičar, koji je četiri godine rukovodio Švicarskim uredom za razvoj i suradnju u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: