{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra premijera predstave "Utjecaj gama zraka na sablasne nevene"

F
22.2.2008. u 12:52
0
0
Sutra premijera predstave "Utjecaj gama zraka na sablasne nevene"
0
Sutra premijera predstave "Utjecaj gama zraka na sablasne nevene"
Sarajevski ratni teatar (SARTR) izvest će sutra u prostoru CDA premijerno predstavu rađenu po Pulitzervom nagrađenom tekstu Paula Zindela "Utjecaj gama zraka na sablasne nevene".
Režiju ovog izuzetno zahtjevnog djela potpisuje mlada debitantica u pozorištu Selma Spahić.

"Rad na samom tekstu trajao je dva mjeseca. Imali smo naporne probe jer je tekst veoma delikatan i mislim da smo uradili odličan posao", kazala je na današnjoj konferenciji za novinare rediteljka Selma Spahić.

Predstava govori o ekscentričnoj mladoj udovici Beatrice i njene dvije kćerke: povučenoj i talentovanoj Matildi koju tište mračne tajne i nerealizirane ambicije njene majke te epileptičnoj Ruth kojoj je život određen tom opakom bolešću.

Zahtjevnu ulogu Beatrice tumači Selma Alispahić a uloge Matilde i Ruth ostvarit će Snežana Alič i Maja Izetbegović. Ulogu bake tumači doajen SARTR-a Irena Mulamuhić.

"Sve probe su bile jako kreativne i Selma je iz nas izvukla ono najbolje. Ohrabruje činjenica da je sa Selmom Spahić kojoj je ovo prva profesionalna predstava bh. teatar dobio mladu snagu, onu koja se ne boji izazova i koja se hrabro hvata ukoštac i s tako zahtjevnim tekstovima kao što je ovaj Paula Zindela.

Scenografiju za ovu predstavu potpisuju Selma Spahić i Osman Arslanagić, dramaturgiju Dragan Komadina a muziku Asim Horozić.
Predstava je rađena u koprodukciji Festivala "Sarajevska zima".

Zbog specifičnosti predstave kojoj, prema Arslanagićevim riječima, može prisustvovati 130 ljudi, odlučeno je da se ona izvede i u nedjelju 24. februara. Obje izvedbe počinju u 20.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: