{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra premijera predstave "Nakaze"

F
15.11.2007. u 13:43
0
0
Sutra premijera predstave "Nakaze"
0
Sutra premijera predstave "Nakaze"
Na sceni Pozorišta mladih 16. novembra bit će premijerno izvedena predstava Lutza Hübnera "Nakaze" / Creeps"u režiji Dine Mustafića.
Tri djevojke različitih životnih stilova našle su se u primamljivom prostoru televizijskog studija, želeći postati voditeljice nove tinejdžerske emisije «Creeps». Predajući se zavodljivoj moći kamere, ogoljavaju svoju dušu, očajnički pokušavaju nadmašiti jedna drugu, postaju nakaze, zvijeri, spremne na namjerno podapinjanje i ranjavanje.

Svijet mode, lažni glamur, uspjeh preko noći, laka zarada, razni trendovi i brandovi za mnoge dezorijentirane tinejdžere postaju svjetionici, ideali i modeli ponašanja. Njihovu spremnost da pobjegnu od surove stvarnosti, života opterećenog raznim strahovima, kompleksima, neimaštinom, spretno zloupotrebljava televizija i drugi mas-mediji.

Režiju potpisuje Dino Mustafić, adaptacija i dramaturgiju : Marko Kovačević,scenografiju: Tanja i Stjepan Roš, kostimografiju: Lena Stefanović-Gafić. Muzika i song: Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović i koreografija: Amra Osmanbegović.
U predstavi glume: Belma Lizde-Kurt, Ajla Cabrera, Irma Alimanović i Nermin Tulić.

Na pres-konfrenciji upriličenoj povodom sutrašnje premijere, Nermin Tulić, koji se našao u ulozi glumca i producenta predstave, rekao je da se istina radi o tekstu njemačkog autora, ali tekstu koji je aktuelan sada i ovdje.Tulić kaže da je ova predstava izuzetno tehnički zahtjevna te da tako tehnički rađene predstave nije dosad bilo u BiH.

Reditelj Dino Mustafić istako je da je riječ o intrigantnom tekstu koji skreće pažnju na medijski manipulaciju. Predstavu prati i song autora Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića "Nama je dobro" koji pjevaju akteri predstave i koji na ovaj način upiru prstom na postojeću situaciju.

Belma Lizde-Kurt istakla je da je zanima tema manipulacije kojom se predstava bavi te da bi voljela kada bi mladi uspjeli izvući poruku iz predstave.

Irma Alimanović izrazila je zadovoljstvo što glumi u predstavi koja se bavi problemima mladih, koji danas teže nekoj instatnt popularnosti.

Ajla Cabrera je istakla da predstava govori o otuđenosti, okrutnosti, gubljenju u samog sebe.

Premijera predstave je 16. novembra u 20.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: